ΕΛΛΑΔΑ

Τους πρόφυγες στην Μυτιλήνη θα επισκεφθεί η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Τους πρόφυγες στην Μυτιλήνη θα επισκεφθεί η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας
H βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια σε πάνελ με θέμα τους πρόσφυγες στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Ουάσινγκτον, 15 Απριλίου REUTERS/Kevin Lamarque

Μετά την επίσκεψη του Πάπα και άλλων προσωπικοτήτων με στόχο την ανάδειξη του προσφυγικού προβλήματος, την Μυτιλήνη θα επισκεφθεί και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η βασίλισσα Ράνια θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, εστιάζει την ενέργειά της, υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ.

Έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, ενώ αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο.

Η βασίλισσα Ράνια τελευταία διενεργεί μια καμπάνια υπέρ των προσφύγων πραγματοποιώντας επισκέψεις σε διάφορες χώρες του κόσμου μιλώντας δημόσια για την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που στερεί από τους ανθρώπους την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και επανειλημμένα έχει ζητήσει την συνδρομή ισχυρών ανθρώπων για την ίδρυση σχολείων και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης για τα παιδιά των προσφύγων.

Η Ιορδανία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει φιλοξενήσει περίπου το 60% των Σύρων που εγκατέλειψαν την χώρα τους, ενώ σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία οι πρόσφυγες που αιτήθηκαν άσυλο από την χώρα ανέρχονται σε 622.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ