ΕΛΛΑΔΑ

Ελ. Κουντουρά: SOS για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό με αφορμή το προσφυγικό

Ελ. Κουντουρά: SOS για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό με αφορμή το προσφυγικό
Eurokinissi/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι σε πρόσφατο ταξίδι της στο Μαϊάμι, οι διοργανωτές ταξιδιών πίστευαν ότι η χώρα ήταν ένας απέραντος καταυλισμός εικόνα που όπως είπε κατάφερε να την ανασκευάσει και να αυξήσει τις τουριστικές ροές μέσω της κρουαζιέρας.

Όπως εξήγησε, δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη αφορά όλη την τουριστική Ελλάδα, που πανέτοιμη, όπως είπε, θα υποδεχθεί τους επισκέπτες της και φέτος.

Το υπουργείο Τουρισμού ζήτησε χορήγηση 15 εκατομμυρίων ευρώ από το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής για την προώθηση της εικόνας στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική ατζέντα, πολύ θετικά διαγράφονται τα νέα από το «μέτωπο» της Ρωσίας. Όπως είπε η κ. Κουντουρά, με παρεμβάσεις του υπουργείου, οι αφίξεις από τη Ρωσία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο. Μάλιστα οι θεωρήσεις βίζας για το πρώτο εξάμηνο του έτους κινήθηκαν με άνοδο 30% σε σχέση με πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει σε νέο ρεκόρ αφίξεων και εφέτος, αν και εφόσον δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ