ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια στη Σαμαρίνα Γρεβενών και στο Μέτσοβο

Χιόνια στη Σαμαρίνα Γρεβενών και στο Μέτσοβο
Χιόνια στη Σαμαρίνα Γρεβενών το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας greveniotis.gr

Χριστουγεννιάτικο είναι το σκηνικό στη Σαμαρίνα Γρεβενών, λίγες μόλις μέρες πριν το Πάσχα, με το... χιόνι να πρωταγωνιστεί!

Τη Μεγάλη Δευτέρα σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση στο χωριό που βρίσκεται τις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα, στη βόρεια Πίνδο και θεωρείται ένα από τα ψηλότερα χωριά της Ελλάδας και των Βαλκανίων, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 1450 μέτρων.

Η Σαμαρίνα λοιπόν ντύθηκε στα... λευκά, με ένα παχύ στρώμα χιονιού να έχει καλύψει τα πάντα στο χωριό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το greveniotis.gr, ενώ ανοιξιάτικη χιονόπτωση σημειώθηκε και στο Μέτσοβο, με τις στέγες να γίνονται άσπρες από τις νιφάδες χιονιού.

grev
grev2
grev3

grev4

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας που έκανε για το CNN Greece ο Τάσος Αρνιακός και σήμερα Μεγάλη Τρίτη, θα είναι άστατος ο καιρός, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει λίγο στις κορυφές της Πίνδου. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ βελτίωση περιμένουμε από το μεσημέρι και μετά.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ