ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Πάσχα 2016: Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
Μεταφορά Αγίου Φωτός (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει και φέτος δεκτό το Άγιο Φως, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η άφιξη του οποίου θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα.

Θα ακολουθήσει ένας «αγώνας δρόμου», προκειμένου το Άγιο Φως να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε να το πάρουν οι πιστοί κατά την λειτουργία της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε 17 προορισμούς, με αεροσκάφη που θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, τα οποία θα κατευθυνθούν σε τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, έναν προς Αιγαίο, έναν προς Ιόνιο και έναν προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από την Aegean και την Οlympic Air, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των συγκεκριμένων προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20. Σημειώνεται ότι στην υπόλοιπη χώρα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες πτήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ