ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Πάσχα 2016: Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με καλό καιρό θα κάνουμε Ανάσταση σήμερα, βράδυ Μεγάλου Σαββάτου, ενώ και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος και το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με ηλιοφάνεια και ζέστη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που έκανε στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι ανοιξιάτικος.

Με καλό καιρό θα κάνουμε Ανάσταση, καθώς το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός, με κύριο χαρακτηριστικό του την ηλιοφάνεια, ενώ αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 4 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή του Πάσχα το σκηνικό του καιρού θα είναι ανοιξιάτικο, με κύρια χαρακτηριστικά του τη ζέστη, την υγρασία και την αραιή συννεφιά, ενώ ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 30 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη, ενώ στη βόρειο Ελλάδα θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά στους 27.

Μεταβολή του καιρού θα έχουμε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη το σκηνικό θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά και βόρεια και θα φέρει βροχές, περισσότερες στην ηπειρωτική χώρα.

Αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά από την Τετάρτη του Πάσχα και μετά ο καιρός πάλι βελτιώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ