ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 4χρονης: Υπό κράτηση οι γονείς της Μαρίας

Εξαφάνιση 4χρονης: Υπό κράτηση οι γονείς της Μαρίας

Υπό κράτηση τέθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας για έκθεση ανηλίκου, που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και βρέθηκε σχεδόν ένα 24ωρο μετά στο Χαϊδάρι.

Σε βάρος του ζευγαριού, που κρατείται στο Α.Τ. Χαϊδαρίου, σχηματίζεται δικογραφία και τη Δευτέρα οι γονείς του μικρού κοριτσιού θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η μητέρα του παιδιού μεταφέρθηκε στα γυναικεία κρατητήρια του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας και από εκεί θα πάει στον εισαγγελέα. Ο πατέρας θα παραμείνει στο Τ.Α. Χαϊδαρίου.

Τι είπε η 4χρονη Μαρία για την εξαφάνισή της

Φοβισμένη, η μικρή Μαρία απάντησε στις ερωτήσεις του ψυχολόγου ανηλίκων σχετικά με το τι έγινε και βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη της οικογένειάς της. Είναι χαρακτηριστικός ο ακόλουθος διάλογος του φόβου του παιδιού για τα όσα έγιναν και για να μην το «μαλώσουν»:

- Που ήσουν;

- Στο δάσος.

- Τι ήθελες εκεί;

- Με άφησε η μαμά μου.

- Πώς βρέθηκες στο δάσος;

- Με άφησε η μαμά μου.

Όπως είπε η Μαρία στους εξειδικευμένους ψυχολόγους που τις έθεσαν τα σχετικά ερωτήματα, η μικρή πήγε να δει «το μικρό άλογο και το σκυλάκι μου». Κατόπιν, βρέθηκε στο δάσος και όπως απάντησε, κοιμήθηκε εκεί όταν κουράστηκε. Δεν άκουσε να τη φωνάζει η μαμά και ο μπαμπάς, ούτε κανείς άλλος, ενώ φοβήθηκε και δεν ήξερε πώς να γυρίσει στους γονείς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, τα όσα τους είπε η 4χρονη Μαρία δεν "βάζει στο κάδρο" κάποιο άλλο τρίτο πρόσωπο που ενδεχομένως να την είχε απαγάγει. Το παιδί ήταν πεινασμένο και αφυδατωμένο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να δουν αν είναι καλά στην υγεία του.

Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα κρατηθούν ογια έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του παιδιού.

Πώς τη βρήκε ο λιμενικός

Ο άνδρας του Σώματος του Λιμενικού την βρήκε να περπατάει στην Λ. Καβάλας και φώναξε το όνομά της. Η μικρή κοντοστάθηκε και ο λιμενικός κατάλαβε ότι είναι το κορίτσι που αναζητούν. Όταν πήγε κοντά της, η Μαρία έβαλε τα κλάματα και του είπε «με άφησε η μαμά μου».

Στο παιδί πήγαν ρούχα για να αλλάξει η θεία και ο παππούς της, ο οποίος στις δηλώσεις του σκιαγραφεί τον απαγωγέα, αναφέροντας ότι είναι ένας άνθρωπος που είχαν αντιδικία και τον είχε απειλήσει ότι θα βλάψει την οικογένειά του.

Στις δηλώσεις της η Ελισσάβετ Πρίντεζη, θεία της 4χρονης δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι το παιδάκι έφτασε μόνη της σε αυτήν την απόσταση γιατί δεν φεύγει μακριά από τη μητέρα της. Η κα Πρίντεζη δεν θεωρεί ότι το παιδί αποτέλεσε θύμα μίας προσπάθειας εκβιασμού του παππού της από αθίγγανους. Επίσης, είπε ότι όλη αυτήν την περιοχή την είχαν οι ίδιοι ερευνήσει, όλο το βράδυ.

Η οργή του πατέρα

Νωρίτερα, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ενδέχεται να είναι ο αυτουργός της εξαφάνισης, ο πατέρας της εξαφανισμένης Μαρίας, εξήγησε ότι παραμένει ψύχραιμος γιατί «έχω άλλα δύο παιδάκια και μία γυναίκα που έχει φρικάρει και κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν ήταν καλό να κλαίω σαν γυναικούλα... Ας χάσει ο καθένας το παιδί του, δεν το εύχομαι σε κανέναν, ας έρθει τότε να μου πει αν είναι ψύχραιμος και τι κάνει».

Όπως τόνισε ο κ. Πρίντεζης, η Μαρία δεν γνώριζε καλά το χώρο. «O ένας μου γιος έκανε μία αταξία και ακολουθώντας τον, έχασα την μικρή. Νόμιζα ότι ήταν μαζί».

maria3

Η μεγάλη επιχείρηση των αρχών

Είχε προηγηθεί μία από τα μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ για την ανεύρεση ατόμου. Στις έρευνες μετέχουν η ΕΚΑΜ, η ΕΜΑΚ, ειδικές ομάδες των εγκληματολογικών ερευνών, αστυνομικοί που ψάχνουν σε μεγάλη έκταση και ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας.

goneis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ