ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα στο Αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας

Σήμερα στο Αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας
CNN Greece

Σήμερα οδηγούνται στο αυτόφωτο Μονομελές Αθηνών οι γονείς της μικρής Μαρίας προκειμένου να δικαστούν με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Χθες, αμέσως μετά την απολογία του και εξερχόμενος της εισαγγελίας Αθηνών, ο πατέρας της 4χρονης Μαρίας δήλωση στους δημοσιογράφους:

«θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη βοήθεια, ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που μας βοηθήσατε, τον κ. Κατσαβάδο, τον κ. Παναγιώτη Κάτση, το τμήμα ανηλίκων που μου φέρεται πάρα πολύ καλά. Με ενοχλεί που θα μείνω στο κρατητήριο αλλά η δικαιοσύνη ξέρει. Μας έχουν φερθεί πολύ ωραία μέχρι στιγμής».

final 2

Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας

«Δεν έχει προκύψει η παραμικρή ένδειξη ότι η μικρή Μαρία ήταν θύμα απαγωγής η αρπαγής, είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του και εξαφανίστηκε». Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν αξιωματικοί της αστυνομίας που ερεύνησαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού.

«Ήταν απίστευτα τυχερό παιδί καθώς μόνο του μέσα στα χωράφια, μέσα στη νύχτα είναι πραγματικά θαύμα πως δεν του επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά και πως το βράδυ που ξάπλωσε στα χορτάρια για να κοιμηθεί δεν του επιτέθηκαν φίδια», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματικός που μάλιστα χθες μίλησε μαζί με την Μαρία μόλις μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου.

«Το παιδί πεινούσε και διψούσε παρά πολύ. Του δώσαμε τσουρέκι και νερό και άρχισε να μας λέει πως κυνηγούσε το σκυλάκι του παππού και το μικρό άλογο που υπήρχε εκεί στην αποθήκη και πως ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει έφυγε μακριά από τους δικούς της». Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αφήσουν τη Μαρία να μιλά χωρίς να την διακόπτουν και τη ρώτησαν μόνο αν κάποιος άγνωστος την έβαλε σε αυτοκίνητο ή αν μπήκε σε κάποιο σπίτι, το οποίο δεν γνώριζε. Το παιδί όμως ήταν κατηγορηματικό.

«Περπατούσα μόνη μου μέσα στα χωράφια, τη νύχτα κουράστηκα και ξάπλωσα κάτω στο χώμα και τα χορτάρια για να κοιμηθώ. Μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατάω», τους απάντησε η τετράχρονη. Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι η απόσταση που περπάτησε το κοριτσάκι φτάνει τα 2,5 χιλιόμετρα καθώς διένυσε μια απόσταση μέσα από χωράφια και όχι από τον κεντρικό δρόμο. «Είναι δυνατό παιδί με πολύ έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης», λένε αξιωματικοί που έζησαν μαζί της τις ώρες που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Πώς τη βρήκε ο λιμενικός

Ο άνδρας του Σώματος του Λιμενικού την βρήκε να περπατάει στην Λ. Καβάλας και φώναξε το όνομά της. Η μικρή κοντοστάθηκε και ο λιμενικός κατάλαβε ότι είναι το κορίτσι που αναζητούν. Όταν πήγε κοντά της, η Μαρία έβαλε τα κλάματα και του είπε «με άφησε η μαμά μου».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Μαρία -Ειρήνη Πρίντεζη, βρισκόταν με την οικογένεια της και φίλους σε μάντρα αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Σχιστού - Σκαραμαγκά για να περάσουν την Κυριακή του Πάσχα.

Επέλεξαν τον συγκεκριμένο χώρο και για να την ευχαριστήσουν καθώς στη μάντρα υπάρχουν σκυλιά καθώς και ένα πόνι.

Η μικρή Μαρία έπαιζε με τον αδερφό της, όταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, όπως περιγράφει στο CNN Greece o πατέρας της, εξαφανίστηκε χωρίς κανείς να καταλάβει που πήγε.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα συμπεράσματα της αστυνομίας για την εξαφάνιση της 4χρονης Μαρίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ