ΕΛΛΑΔΑ

Από το πρωί της Κυριακής ξεκινούν κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Από το πρωί της Κυριακής ξεκινούν κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας
CNN Greece

Κορυφώνονται την Κυριακή οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στην γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ έχουν ενταχθεί και οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού στη Βουλή, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Επίσης χωρίς τρένα και προαστιακό θα παραμείνει η χώρα την Κυριακή εξαιτίας της απεργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την ίδια στιγμή, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια έως και το πρωί της Τρίτης (06.00) εξαιτίας της 4ήμερης απεργίας της ΠΝΟ. Στα νησιά παραμένουν πολλοί εκδρομείς οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν τρόπο να επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. Η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ έχει εντάξει στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στις 12.00 το μεσημέρι, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ.

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα. Στο συλλαλητήριο μετέχουν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στι 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν από χτές επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ