Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας 24 και 25 Μαΐου για την Πανορθόδοξη Σύνοδο
«Κόκκινη κάρτα» έβγαλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη συμμετοχή του μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Ιωήλ, ως μέλος της πατριαρχικής αντιπροσωπείας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη.
Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Εδέσσης είχε προσκληθεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως εκπρόσωπος των Νέων Χωρών.
Η ΔΙΣ αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του, «λαβούσα υπ’ όψιν αφ’ ενός μεν ότι η Πατριαρχική Πράξη του 1928 δεν περιλαμβάνει κάτι σχετικό, αφ’ ετέρου δε τυγχάνει κανονικώς άτοπο να μετέχει ο αυτός Ιεράρχης σε Συνοδικά Όργανα δύο Αυτοκεφάλων Εκκλησιών».
Στο μεταξύ η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε και τα θέματα που θα θέματα που θα παρουσιάσει η Εκκλησία της Ελλάδος στην Πανορθόδοξη Σύνοδο. Οι προτάσεις θα συζητηθούν στην Ιεραρχία η οποία θα συνεδριάσεις εκτάκτως στις 24η και 25η Μαΐου.
Πρόταση Ζελένσκι σε Τραμπ να συναντηθεί με τον Πούτιν στις ΗΠΑ
23:29
Πρόεδρος Ιράν: Δεν έχει διαμορφωθεί τελική συμφωνία - Σημαντικό βήμα για τον τερματισμό του πολέμου
23:24
Στρατιωτικός ορκίστηκε στο Δωδεκάθεο στην τελετή προαγωγής του - Έρευνα από το ΓΕΣ
23:17
Συντριβή βομβαρδιστικού B-52 λίγο μετά την απογείωσή του στην Καλιφόρνια
23:06