Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας 24 και 25 Μαΐου για την Πανορθόδοξη Σύνοδο
«Κόκκινη κάρτα» έβγαλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη συμμετοχή του μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Ιωήλ, ως μέλος της πατριαρχικής αντιπροσωπείας στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη.
Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Εδέσσης είχε προσκληθεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως εκπρόσωπος των Νέων Χωρών.
Η ΔΙΣ αποφάσισε να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του, «λαβούσα υπ’ όψιν αφ’ ενός μεν ότι η Πατριαρχική Πράξη του 1928 δεν περιλαμβάνει κάτι σχετικό, αφ’ ετέρου δε τυγχάνει κανονικώς άτοπο να μετέχει ο αυτός Ιεράρχης σε Συνοδικά Όργανα δύο Αυτοκεφάλων Εκκλησιών».
Στο μεταξύ η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε και τα θέματα που θα θέματα που θα παρουσιάσει η Εκκλησία της Ελλάδος στην Πανορθόδοξη Σύνοδο. Οι προτάσεις θα συζητηθούν στην Ιεραρχία η οποία θα συνεδριάσεις εκτάκτως στις 24η και 25η Μαΐου.
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39