ΕΛΛΑΔΑ

Απειλή ήταν η βόμβα στο Χαϊδάρι

Απειλή ήταν η βόμβα στο Χαϊδάρι
Eurokinissi

Ξεκάθαρο απειλητικό μήνυμα στους ιδιοκτήτες της εταιρίας χονδρικής πώλησης καφέ ήταν η βομβιστική ενέργεια που έγινε στα γραφεία τους στο Χαϊδάρι το Σάββατο τα ξημερώματα.

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση.

Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης και η συνδεσμολογία της βόμβας παραπέμπουν στο ότι οι δράστες προειδοποιούν στην ουσία τα θύματα για το μέλλον.

«Αν ήθελαν θα μπορούσαν να έχουν κατεδαφίσει το κτίριο» λένε οι αστυνομικοί που ψάχνουν να εντοπίσουν τα κίνητρα των βομβιστών στο χώρο των ανταγωνιστών και κυρίως στο χώρο της νύχτας.

Η κάμερα, πάντως, ασφαλείας γειτονικού κτιρίου έχει καταγράψει καθαρά τους δυο βομβιστές. Έφτασαν με μια μηχανή στην οποία δεν υπήρχε αριθμός κυκλοφορίας. Φορούσαν κράνη και σκούρα ρούχα. Ο ένας από τους δυο κατέβηκε και άφησε στην είσοδο του κτιρίου ένα σακίδιο που περιείχε τη βόμβα. Την τοποθέτησε δίπλα στην γυάλινη πόρτα της εισόδου επάνω σε ένα επίσης γυάλινο σκαλοπάτι.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν βοηθηθεί καθόλου από τις καταθέσεις των ιδιοκτητών της εταιρίας καθώς όπως υποστήριξαν δεν γνωρίζουν ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτή ενώ δεν ανέφεραν τίποτα για απειλές.

Πάντως οι Αρχές ψάχνουν προς κάθε κατεύθυνση. Παράνομο τζόγο αλλά και πιθανές σχέσεις ατόμου της εταιρίας με πολύ γνωστό άνθρωπο του κοινού ποινικού δίκαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ