ΕΛΛΑΔΑ

Πότε απεργούν μετρό,τραμ, ΗΣΑΠ και λεωφορεία

Πότε απεργούν μετρό,τραμ, ΗΣΑΠ και λεωφορεία

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Αρχικά η πρόθεση των εργαζομένων στον ηλεκτρικό ήταν να απεργήσουν μόνο την Κυριακή, όμως με νεότερη ανακοίνωσή τους ενημέρωσαν το κοινό ότι δεν θα εργαστούν ούτε και το Σάββατο. Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Μαΐου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαϊου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται πως για το απόγευμα της Κυριακής ημέρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 17:30 στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 17:30 την Κυριακή έχει ανακοινώσει και το ΠΑΜΕ.

Αποχή από κάθε εργασία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 21 και 22 Μαϊου, αλλά και κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη, 26 Μαϊου, σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, αποφάσισαν σε σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίων των δύο λιμανιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ