ΕΛΛΑΔΑ

Η απαγόρευση της ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η απαγόρευση της ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η Ελλάδα είναι η είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών από όλες τις χώρες, μέλη του ΟΟΣΑ, με περίπου 20% ποσοστό θνησιμότητας από το κάπνισμα και 1.716.380.000 ετήσιο υγειονομικό κόστος προκαλούμενο από το κάπνισμα!

Εδώ και πολλές δεκαετίες αδυνατεί να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ δεν υπάρχει αντικαπνιστική πολιτική, πολιτική πρόληψης και αγωγή υγείας.

Η Κυβέρνηση με το νέο Νομοσχέδιο που θέτει προς ψήφιση (χωρίς κανένα περιθώριο συζήτησης και με μόνο 3 ημέρες δημόσιας διαβούλευσης) στερεί από την κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία γενικά τη χρυσή ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό των καπνιστών για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το πιο πετυχημένο μέσο διακοπής του καπνίσματος παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, το οποίο χώρες όπως η Αγγλία συστήνουν και προωθούν ευρέως για την αντιμετώπιση και μείωση της βλάβης που προκαλείται από τον καπνό.

Στερεί από εκατομμύρια καπνιστές το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην επιλογή να στραφούν σε ένα προϊόν που μπορεί να σώσει και να βελτιώσει ζωές και συνάμα να συμβάλλει δραστικά στη μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού του κράτους στο ήδη υπό κατάρρευση ΕΣΥ της χώρας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ