ΕΛΛΑΔΑ

Τον «δράκο του Αμαρουσίου» εξετάζουν ως ύποπτο για το φόνο της 69χρονης

Τον «δράκο του Αμαρουσίου» εξετάζουν ως ύποπτο για το φόνο της 69χρονης

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα γίνει στην 69χρονη συνταξιούχο, το πτώμα της οποίας βρέθηκε  σε προχωρημένη σήψη μετά από 34 ημέρες που είχε εξαφανιστεί, θα περιμένουν οι αστυνομικοί. 

Όμως το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, πως η γυναίκα ήταν γυμνή και τα εσώρουχα, τα παπούτσια και τα ρούχα της βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι όπου εντοπίστηκε το πτώμα της, κάνει τις αρχές να εξετάζουν πολλά σενάρια.

Ήδη, έχουν ζητήσει από τον ιατροδικαστή να διαπιστώσει αν η γυναίκα είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Μάλιστα, οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν και το σενάριο να εμπλέκεται στην υπόθεση ο "δράκος" του Αμαρουσίου που συνελήφθη χθες μετά από επίθεση σε πέντε γυναίκες.

Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο για να συνδέσουν τον "δράκο" με το πτώμα της ηλικιωμένης, όμως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο τόπος που βρέθηκε το πτώμα είναι πολύ κοντά στα σημεία όπου έκανε τις επιθέσεις του ο 30χρονος.

gynaika ptoma1

Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ ενός κτιρίου στο Μαρούσι, στον πρώτο και το δεύτερο όροφο του οποίου βρίσκεται το πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Το αυτοκίνητο της γυναίκας την ημέρα που εξαφανίστηκε βρέθηκε στο δεύτερο όροφο του πάρκινγκ. Εκείνο, όμως, που προκαλεί απορία είναι πως όσοι έψαξαν τότε δεν είχαν εντοπίσει το πτώμα της γυναίκας μόλις έναν όροφο πιο κάτω.

Ο ιατροδικαστής θα στείλει τα ρούχα της 69χρονης στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση DNA ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν τις κάμερες ασφαλείας για να δουν αν μπορούν να εντοπίσουν αν διέρχεται από το πάρκινγκ ο "δράκος" ή κάποιος άλλος ύποπτος.

Τι είπε ο «δράκος» στους αστυνομικούς

"Μιλάει και λέει ακατάληπτα πράγματα και άλλες φορές κάθεται στην καρέκλα σαν φυτό", είπαν οι αστυνομικοί στο CNN Greece για τον άνδρα που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης. "Είναι ξεκάθαρο ότι έχει έντονα ψυχιατρικά προβλήματα και δύσκολα μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει καθώς δείχνει να έχει και διανοητικά έντονα προβλήματα", προσέθεσαν.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος εργάζεται σε περίπτερο στο Γαλάτσι και μάλιστα διαμένει μόλις 500 μέτρα από το σημείο που επιτίθετο στις γυναίκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το πρωί της Τετάρτης που οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν με βάση τα χαρακτηριστικά του μετά από τις καταθέσεις των γυναικών, εκείνος φορούσε τα ίδια ρούχα και τον ίδιο χαρακτηριστικό σκελετό γυαλιών όπως και τη Δευτέρα που προσπάθησε να βιάσει δύο γυναίκες στην υπόγεια διάβαση της οδού Καποδιστρίου στο Μαρούσι.

Τα θύματα του τον έχουν ήδη αναγνωρίσει, ενώ οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και τους συγγενείς του για να εξακριβώσουν εάν έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο "δράκος" είχε επιχειρήσει να επιτεθεί σε μία γυναίκα, η οποία όμως αντιστάθηκε και εκείνος τράπηκε σε φυγή, σε πάρκο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στην οδό Καποδιστρίου.

Εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά τον εντόπισαν και τον προσήγαγαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ