ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότης από το Ηράκλειο εκατομμυριούχος... για λίγα λεπτά

Αγρότης από το Ηράκλειο εκατομμυριούχος... για λίγα λεπτά
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Με 200 εκατ. ευρώ βρέθηκε για λίγες ώρες ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, όταν ελέγχοντας τον λογαριασμό του, προκειμένου να δει εάν είχε πιστωθεί ένα μικρό ποσό επιδότησης, διαπίστωσε πως είχε γίνει εκατομμυριούχος.

Ο αγρότης, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του, ήταν βέβαιος πως επρόκειτο για λάθος. Τελικά, μετά από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λογιστικό λάθος με την κατάθεση του υπέρογκου ποσού στον λογαριασμό του.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη περίπτωση λάθους από τράπεζα. Συγκεκριμένα, ένας 32χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα, βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό του δισεκατομμύρια καθώς πιστώθηκαν 2.015.718.268,59 ευρώ, από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες κάθε χρόνο.

Ο 32χρονος δεν αντελήφθη άμεσα τις δύο μεταφορές καθώς δεν είχε ελέγξει τον λογαριασμό του. Για το γεγονός ενημερώθηκε το βράδυ της Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από την τράπεζα προκειμένου να του εξηγήσουν τι συνέβη και ότι επρόκειτο για λάθος του συστήματος το οποίο διορθώθηκε αυτόματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζήτησε από την τράπεζα, έγγραφη ενημέρωσης-αιτιολόγησης του συμβάντος προκειμένου να την προσκομίσει στην Εφορία σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ