ΕΛΛΑΔΑ

Ερημώνει το κέντρο – Φρούριο λόγω της άφιξης Πούτιν (pics)

Ερημώνει το κέντρο – Φρούριο λόγω της άφιξης Πούτιν (pics)

Στις 16:15 πέρασε στο FIR Αθηνών το ρωσικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον Βλαντιμιρ Πούτιν. Τον υποδέχτηκαν F-16 Bock 52 Plus της 337 μοίρας. Εν τω μεταξύ, έχει ερημώσει το κέντρο της Αθήνας καθώς ελάχιστη ώρα έχει απομείνει μέχρι την άφιξή του στο αεροδρόμιο.

Τα μέτρα ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται ήδη από τις 14:00. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρξει καθυστέρηση στην άφιξη του Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να φτάσει γύρω στις τις 17:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Γύρω στις 17:25 αναμένεται να φτάσει στο προεδρικό Μέγαρο.

Ήδη έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Μερικοί από αυτούς είναι η Ηρώδου Αττικού, η Λυκείου, η Ριζάρη, η Ρηγίλλης και η Μελέαγρου.

final 5
final 4

Υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛΑΣ περιμετρικά στα στενά όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα βγάζουν για να κάνουν έλεγχους. Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή αλλά διακριτική. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν διατεθεί 2500 άντρες, οι οποίοι θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, ενώ ως μέτρο πρόληψης έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί εντοπισμού βομβών σε διάφορα σημεία.

final 3
final 2

Από το μεσημέρι και μετά δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από το αεροδρόμιο μέχρι την Κατεχάκη. Σημειώνεται ότι τον Ρώσο πρόεδρο συνοδεύει η προεδρική φρουρά 70 ατόμων, οι οποίοι είναι άντρες των ρωσικών εδικών δυνάμεων.

final 7

Κλειστό και το μετρό

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα, από τις 18:45 έως τις 20:30, ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός» μετά από υπόδειξη της αστυνομίας, λόγω της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς, όμως, να πραγματοποιούν στάσεις. Ο σταθμός θα ανοίξει με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ