ΕΛΛΑΔΑ

Με δικό του «στρατό» - ασπίδα ο Πούτιν στην Ελλάδα

Με δικό του «στρατό» - ασπίδα ο Πούτιν  στην Ελλάδα
REUTERS/Michalis Karagiannis

Αν το ειδικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας που κόβει τις συνομιλίες μέσω κινητών για λόγους ασφαλείας, μπορούσε να ανιχνεύσει όπλα, τότε όση ώρα ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν σε εξωτερικούς χώρους, θα ακουγόταν ο μονότονος και ασταμάτητος βόμβος του. Ένας ολόκληρος στρατός είναι απλωμένος στην Αθήνα καλύπτοντας κάθε γωνιά όπου μπορεί να τρυπώσει και ο παραμικρός κίνδυνος.

 

Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί παραταγμένοι σε εμφανή σημεία ανά 150 μέτρα. Ελεύθεροι σκοπευτές. Πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ. Της αντιτρομοκρατικής. Της ΕΥΠ. Από κοντά και οι δεκάδες Ρώσοι φρουροί του προέδρου του, βγαλμένοι λες από ταινίες αφιερωμένες σε υπερσύχρονες μυστικές υπηρεσίες. Γεμάτοι όπλα και καλώδια παρατηρούν κάθε εκατοστό όπου κινείται ο Βλαντιμίρ Πούτιν και όλοι οι άλλοι . Ο Βλ. Πούτιν, άλλωστε, δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που πρέπει να προσέχουν αλλά και ο άνθρωπος που μπορεί να τους ελέγξει καλύτερα από όλους, ως πρώην συνάδελφός τους.

Οι Ρώσοι αγνόησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους Έλληνες συνάδελφούς τους. Τα σχέδια φρούρησης του προέδρου τους ήταν αποκλειστική τους ευθύνη. Το ίδιο και ο έλεγχος του δωματίου όπου θα καταλύσει ο Βλ. Πούτιν. Έτσι δεν είχαν υποβάλει το παραμικρό σχέδιο στις ελληνικές αρχές που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αντέδρασαν, ούτε και διαμαρτυρήθηκαν για τον απλό λόγο ότι ήξεραν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο καθώς αποτελεί πάγια τακτική των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Και ενώ στον ουρανό της Αθήνας ίπτανται δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν, στον βυθό της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Αγίου Όρους, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού κάνουν εκτεταμένες έρευνες τις οποίες θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στα Αθωνικά μοναστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ