ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση 10% στους συνεπείς καταναλωτές ρεύματος σκέφτεται η ΔΕΗ

Έκπτωση 10% στους συνεπείς καταναλωτές ρεύματος σκέφτεται η ΔΕΗ
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και το 10% εξετάζουν η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει τη μείωση του βάρους που φέρνουν τα νέα σκληρά μέτρα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και προς την κατεύθυνση αυτή μεθοδεύει τη μείωση του λογαριασμού ρεύματος, εστιάζοντας στον περιορισμό των λεγόμενων «ρυθμιζόμενων χρεώσεων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετώνται διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν κάποιες μειώσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει δοθεί πολιτική κατεύθυνση προς τη ΔΕΗ ώστε να εξαντλήσει τις δυνατότητες μείωσης του κόστους της ενέργειας.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις υπάρχει δυνατότητα ελάφρυνσης του λογαριασμού και συγκεκριμένα από το Ειδικό Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό εξετάζεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους να υπάρξει έκπτωση 10% στο ρεύμα για τους καλοπληρωτές της οικιακής κατανάλωσης, με παράλληλες μειώσεις στο ΕΤΜΕΑΡ και στα τέλη ΥΚΩ.

Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί το να παραμείνουν χαμηλά οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και να συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά οι διακανονισμοί της ΔΕΗ με τους πελάτες που έχουν οφειλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΗ επιβραβεύει ήδη τους συνεπείς επαγγελματικούς της πελάτες μέσω του προγράμματος επιβράβευσης «Συνέπεια», το οποίο προβλέπει επιστροφή 10% της αξίας της χρέωσης προμήθειας ρεύματος του λογαριασμού τους!

Με βάση το πρόγραμμα επιβράβευσης παρέχεται έκπτωση 10% στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού ρεύματος σε όλους τους συνεπείς επαγγελματίες με τιμολόγια Γ21, Γ22 και Γ23 στη Χαμηλή Τάση και τιμολόγια ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ στη Μέση Τάση, οι οποίοι εξοφλούν το σύνολο του λογαριασμού τους, καθώς και τυχόν δόσεις διακανονισμού οφειλής τους, μέχρι και την καθορισμένη ημερομηνία λήξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ