ΕΛΛΑΔΑ

Κλήρωση Τζόκερ: 1,8 εκατ. ευρώ περιμένουν σήμερα τους τυχερούς

Κλήρωση Τζόκερ: 1,8 εκατ. ευρώ περιμένουν σήμερα τους τυχερούς
Το πρακτορείο της Ευφημίας Ριζάκη στο Νέο Ψυχικό, στο οποίο είχε συμπληρωθεί το «χρυσό» δελτίο των 9,8 εκατ. ευρώ, όπως αυτό προέκυψε από την κλήρωση του Τζόκερ το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου 2016 EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Το ενδιαφέρον των παικτών του Τζόκερ στρέφεται στη σημερινή κλήρωση, όπου αναμένεται να μοιραστούν πάνω από 1,8 εκατ. ευρώ, μετά από το τζακ ποτ που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Η αναμονή της θεάς Τύχης δεν είναι μια μονοσήμαντη υπόθεση. Αναμφίβολα, η επιλογή των αριθμών του Τζόκερ επαφίεται στην τύχη.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί κομμάτι των προσωπικών στιγμών, αναμνήσεων ή και εμμονών του κάθε παίκτη ξεχωριστά, καθώς οι περισσότεροι δεν κρύβουν ότι διαλέγουν αριθμούς που τους έχουν σημαδέψει.

Τέτοιοι αριθμοί είναι και οι ημερομηνίες που σχετίζονται με αγαπημένα πρόσωπα, αντικείμενα και καταστάσεις.

Η λογική της καθημερινότητας...

Είναι τα νούμερα, τα οποία για κάποιο δικό τους λόγο έχουν απομνημονεύσει και που οι ίδιοι μπορούν να ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή, είτε βάζοντας password σε κάποιο διαδικτυακό λογαριασμό τους, είτε παίζοντας τυχερά παιχνίδια εντός και εκτός κονσόλας· και όλα αυτά σε διαφορετικούς συνδυασμούς ανά στήλη ή ανά πεντάδα και τζόκερ –ακόμα και ανά παίκτη, όταν δύο και περισσότεροι φίλοι, συγγενείς ή συνάδελφοι συμφωνούν να τραβήξουν αριθμούς από μια κοινή, νοητή δεξαμενή.

Άλλες πάλι στιγμές, οι παίκτες του τζόκερ εμπνέονται από τους αριθμούς που «παίζουν» στην επικαιρότητα. Δεν είναι δε λίγες οι φορές που συμβουλεύονται τους θαμώνες του προποτζίδικου, ιδίως όταν η περίσταση της μικρής ή μεγάλης κλήρωσης συνδυάζεται με ζωντανές μεταδόσεις αγώνων, δημιουργώντας παρέες όπου τα στοιχήματα από αγώνα σε αγώνα δίνουν και παίρνουν.

Όλα τα παραπάνω είναι μέσα στο παιχνίδι και είναι ο τρόπος με τον οποίο παίζουν οι περισσότεροι.

... και η λογική των πιθανοτήτων

Συμπληρωματικά, οι επίδοξοι εκατομμυριούχοι μπορούν να καταφύγουν στη στατιστική, που περιγράφει με τη δική της αυστηρή μαθηματική λογική το ανακάτεμα της κληρωτίδας.

Από την πρεμιέρα του παιχνιδιού την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 1997 έως την κλήρωση της περασμένης Κυριακής 29 Μαΐου ή μετά από 1.928 κληρώσεις, υπάρχουν κάποιοι αριθμοί από το 1 έως το 45 που εμφανίζονται συχνότερα, λιγότερο συχνά, λίγο ή σπάνια.

Ειδικότερα, οι δέκα αριθμοί που κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους στην κληρωτίδα είναι πρώτος και καλύτερος ο 37με περισσότερες από 240 εμφανίσεις (ποσοστό άνω του 12,45%)– και ακολουθούν οι 34, 26, 13, 32, 27, 31, 41 και τέλος οι 28 και 5 –λίγο πάνω από το φράγμα των 220 εμφανίσεων (ποσοστό άνω του 11,41%).

Αντίστοιχα, οι δέκα αριθμοί που εμφανίζονται λιγότερο είναι οι 33 και 13 –με πάνω από 30 καθυστερήσεις– ακολουθούμενοι από τους 25, 11 –με 20 έως 30 καθυστερήσεις– και τέλος τους 32, 22, 1, 31, 19, 36 –με 10 έως 20 καθυστερήσεις.

arithmoi1

Τζόκερ είναι ο αριθμός...

Τις περισσότερες φορές, η κληρωτίδα έχει βγάλει τζόκερ τον αριθμό 16 και τον αριθμό 6 –με πάνω από 105 εμφανίσεις (δηλαδή ποσοστό άνω του 5,45%), ενώ ακολουθούν με διαφορά οι 3, 2, 1, 5, 9, 13, 8, 4 –πάνω από το φράγμα των 95 εμφανίσεων (δηλαδή ποσοστό άνω του 4,93%).

Λιγότερο συχνά την εξάδα των τυχερών αριθμών στις κληρώσεις συμπληρώνουν ο αριθμός 68 με πάνω από εξήντα καθυστερήσεις, και οι αριθμοί 11, 14, 20 με πάνω από σαράντα.

arithmos2

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία κλήρωση η τυχερή πεντάδα ήταν οι αριθμοί 40, 10, 16, 29, 34 και τζόκερ ο αριθμός 5.

Από αυτούς η λογική των πιθανοτήτων έδωσε έναν αριθμό από τους συχνότερους δέκα στην τυχερή πεντάδα (το 34). Ο δε τζόκερ (το 5) συμπεριλαμβανόταν, επίσης, στη δεκάδα των συχνότερων τζόκερ.

Τι μετράει, άραγε, περισσότερο: η λογική του καθενός ή η λογική των πιθανοτήτων;

Τα παραπάνω στατιστικά είναι τα ελάχιστα που χρειάζεται κανείς για να παίξει με τις πιθανότητες, διατηρώντας ταυτόχρονα την αίσθηση του παιχνιδιού.

Όπως, εξάλλου, λέει το λατινικό ρητό, audentes fortuna iuvat: «η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ