ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενα προγράμματα διακοπών στα νησιά που πλήττονται από τις προσφυγικές ροές

ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενα προγράμματα διακοπών στα νησιά που πλήττονται από τις προσφυγικές ροές
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα νησιά που έχουν πληγεί τουριστικά από τις αθρόες προσφυγικές ροές επιθυμεί να ενισχύσει η κυβέρνηση μέσα από το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών κοινωνικού τουρισμού μέσω ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με συμπληρωματική πρόσκληση που δημοσιεύτηκε από τον Οργανισμό, ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Επιδότηση διακοπών εργαζοµένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών µε επιταγή κοινωνικού τουρισµού έτους 2015-2016”, που υλοποιείται ήδη, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αυτό.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω των υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ από πιστοποιημένους χρήστες και αρχίζει την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή καθ’όλη τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με ημερομηνία λήξης 30.11.2016.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με το συμπληρωματικό πρόγραμμα αυξάνονται τόσο τα ποσά επιδότησης των δικαιούχων που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους καταλύματα στα συγκεκριμένα νησιά, όσο και η διάρκεια των επιδοτούμενων διανυκτερεύσεων, οι οποίες πλέον μπορούν να είναι έως 10, ενώ καταργούνται τα ποσά ιδιωτικής συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράµµατος, οι ενδιαφερόμενοι µπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ