ΕΛΛΑΔΑ

Μαφίες των ναρκωτικών πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία

Μαφίες των ναρκωτικών πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία
Eurokinissi

Νεκρός είναι ο άνδρας που πυροβολήθηκε νωρίτερα το πρωί στα Εξάρχεια. Το θύμα ήταν αραβικής καταγωγής Αιγύπτιος και δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς λίγο μετά τις 11:30 το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους στην πλατεία Εξαρχείων. Το θύμα της επίθεσης φέρεται να δέχτηκε πέντε σφαίρες στο λαιμό. Όλες οι, μέχρι στιγμής, πληροφορίες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο το θύμα με τους δράστες να είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς σχευικά με διακίνηση ναρκωτικών με έδρα την περιοχή. 

 

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δύο άντρες με καλυμμένα τα πρόσωπα, ανέβηκαν τον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους, ευθεία πάνω από το καφέ Φλοράλ, στην πλατεία Εξαρχείων. Ξαφνικά ακούστηκε μία σειρά από έξι-οκτώ πυροβολισμούς και δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε άλλη μία από ισάριθμους πυροβολισμούς.

Μεταξύ Δερβενίων και Ερεσσού στο πλατύσκαλο ενός νεοκλασσικού κτιρίου ένας άνδρας περίπου 35 ετών έπεσε σοβαρά τραυματισμένος. Στο σημείο έφτασε πρώτο το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ενώ η αστυνομία, που έφτασε αρκετά αργότερα στο σημείο, λόγω του γνωστού προβλήματος που έχουν οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή, εντόπισε δύο κάλυκες από το πιστόλι με το οποίο έγινε η επίθεση.

Το θύμα ήταν αραβικής καταγωγής ενώ πάνω του βρέθηκε ένα μπρελόκ με την επιγραφή "Ερρεσού". Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας αυτός είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές σχετικά με εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αυτή τη φορά πλήρωσε με τη ζωή του κάποιες ιδιατέρως σοβαρές διαφορές που είχε με τους φυσικούς ή τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης. Το θύμα είχε μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα οι καταχωρίσεις των οποίων είναι στην αραβική γλώσσα και τα οποία ερευνώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να αναφερεθεί, ότι στην περιοχή των Εξαρχείων γίνεται εκτεταμένη διακίνηση νακρωτικών ουσιών η ο οποιία προσελκύει χρήστες και μικροδιακινητές απο διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου. Το θέμα αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο σημαντικών πρωτοβουλιών των κατοίκων της περιοχής που προσπαθούν να αποτινάξουν από τις γειτονιές των Εξαρχείων τη μάστιγα της διακίνησης των ναρκωτικών.

555
final
final 1
final 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ