ΕΛΛΑΔΑ

Με δύο όπλα η εκτέλεση του 36χρονου στα Εξάρχεια

Με δύο όπλα η εκτέλεση του 36χρονου στα Εξάρχεια
CNN Greece

Την πιθανότητα να χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα από τους εκτελεστές του 36χρονου, χθες το πρωί στα Εξάρχεια, εξετάζει πολυ σοβαρά η Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί βολίδες διαφορετικού διαμετρήματος στο σημείο της δολοφονίας ενω τα τραύματα στο σώμα του θύματος ειναι πολύ περισσότερα από τις βολίδες που βρέθηκαν στο σημείο.

Τα σενάρια είναι δύο: Ή οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν και να χρησιμοποιήσουν τα δύο όπλα ή κάποιο έπαθε εμπλοκή και χρησιμοποίησαν το δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως οι εκτελεστές ηταν έτοιμοι για όλα και πάνοπλοι για να φέρουν σε πέρας το δολοφονικό τους σχέδιο.

Οι μαρτυρίες, πάντως, δεν βοηθούν για να καταλήξουν οι αρχές σε ασφαλές συμπέρασμα, αν δηλαδή πυροβόλησε μόνο ο συνεπιβάτης της μηχανής ή και ο οδηγός. Όσο για το πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο το θύμα και πώς το γνώριζαν οι δράστες, αυτό αποτελεί μυστήριο.Το οποίο, όμως, ίσως και να λυθεί απο την ανάλυση των κλήσεων που δέχτηκε ή έκανε το θύμα.

Πάντως, για κάποιο λόγο βγήκε απο το σπίτι του για να πάει κάπου κοντά αφού είχε πάρει μαζί του μόνο το κλειδί του σπιτιού του και τα δύο του κινητά τηλέφωνα." Μπορεί να του έκαναν ακόμα και κλήση - παγίδα για να βγει απο το σπιτι ", λένε οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Και τα ερωτήματα για το κίνητρο των δραστών παραμένουν. Κανείς δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα μόνο σε απορίες και ερωτήματα. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως οι δράστες είχαν άνεση χώρου και καθόλου δεν τους αποθάρρυνε η ώρα που εκτέλεσαν το σχέδιο τους. Επισης, άξιον απορίας παραμένει το πώς είναι δυνατόν κάποιος να μην έχει ποτέ συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών - παρά μόνο για μικροποσότητα που προσπάθησε να περάσει σε κρατητήριο -, να μη βρίσκεται στο στόχαστρο της δίωξης ναρκωτικών, η οποία δε γνωρίζει καν τη δράση του και, παρόλα αυτά, κάποια " αντίπαλη" ομάδα της μαφίας των ναρκωτικών να θέλησε να τον βγάλει απο τη μέση. Κι όπως έλεγε χαρακτηριστικά αξιωματικός που έχει γνώση της πορείας των ερευνών, "ίσως η είδηση να μη βρίσκεται στο προφανές αλλά πίσω απο αυτό...."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ