Αυθαίρετα: Έρχεται νέα ρύθμιση τακτοποίησης
Νέο σχέδιο νόμου από την κυβέρνηση βάζει δύο βασικά κριτήρια για ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει επίσης κλιμακούμενα πρόστιμα.
Η ρύθμιση αναμένεται να φτάσει στη Βουλή το φθινόπωρο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η λογική των νέων προστίμων δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα λαμβάνει υπόψη το είδος της παρανομίας αλλά και της επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Επιπλέον, θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια καθώς θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα ενώ όσοι είναι άνεργοι ή έχουν εισόδημα στο όρια της φτώχειας θα έχουν μικρότερο πρόστιμο.
Παράλληλα, το πρόστιμο θα είναι μικρότερο και στην περίπτωση που το αυθαίρετο ακίνητο είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο Ε9 του φορολογούμενου.
Για μικρές παρανομίες δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και απαλλαγή από το πρόστιμο, όμως στις μεγάλες παρανομίες το πρόστιμο θα ανέβει αρκετά.
Πάντως από τη νέα ρύθμιση αποκλείονται όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011. Αυτά τα ακίνητα θα παραμείνουν στην κατηγορία κατεδαφιστέα, ωστόσο αν και μιλάμε για χιλιάδες ακίνητα, το πλέον πιθανό είναι ότι αντί κατεδάφισης θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του προστίμου διατήρησης του ακινήτου από το 5% που είναι σήμερα.
«Επιτυχία για τη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία» η Mercosur, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι
14:40
Συμπλοκή στα κρατητήρια Θεσσαλονίκης: Κρατούμενος ξυλοκόπησε 51χρονο αστυνομικό - Δύο συλλήψεις
14:30
Σε ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης
14:19
Γιατί φλέγεται το Ιράν: Ο ρόλος των Μπαζάαρι, ο Χαμενεΐ και ο Τραμπ - Το χρονικό της εξέγερσης (vid)
14:10