ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκε η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Δημοσίου

Εγκρίθηκε η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Δημοσίου
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Εγκρίθηκε σήμερα η νέα σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στον ΟΛΠ και το ελληνικό Δημόσιο από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, προκειμένου να αναλάβει σε λίγο καιρό τη διαχείριση του λιμανιού η Cosco.

Παράλληλα, εγκρίθηκε νέο μικρότερο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, χωρίς τη συμμέτοχη, πλέον, των δύο εκπρόσωπων των εργαζομένων, ενώ διορίστηκε νέο μέλος του ΔΣ ο μέχρι πρότινος διευθυντής του ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος και τη θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου ανέλαβε ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Λιάγκος.

Την ίδια ώρα οι λιμενεργάτες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας τη διασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων εν όψει της ιδιωτικοποίησης. Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω τα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση.

Ο πρόεδρος του ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος ζήτησε να του δοθεί ο λόγος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης. “Ένα τέτοιο ξεπούλημα μόνο σε μία τέτοια αίθουσα σιδηρόφραχτη θα μπορούσε να γίνει μακριά από τον λαό και τους εργαζόμενους. Θεωρούμε, για τους λόγους που είχαμε εκθέσει και στο εξώδικο, ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης είναι παράνομη, καθώς δεν έχει εγκριθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και ψευδώς αναγράφεται μέσα στο κείμενο, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει γι' αυτήν έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού”, τόνισε.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, απέστειλε χθες επιστολή προς τις ενώσεις των εργαζομένων των δύο λιμανιών με τους οποίους συναντήθηκε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει, ήδη, σημαντικά βήματα προόδου στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών για 15η μέρα, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιερόπλοιων, αλλά και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ