ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για περισσότερες κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες

Προειδοποιούν για περισσότερες κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σκληραίνουν την στάση τους οι λιμενεργάτες ενώ προειδοποιούν για περισσότερες κινητοποιήσεις.

Για το Σαββατοκύριακο κήρυξαν αποχή από την εργασία τους, την ώρα που αναμένονται στον Πειραιά τουλάχιστον 13.000 επιβάτες.

Λόγω της αποχής, το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στη φόρτωση των αποσκευών που ταλαιπωρεί τους τουρίστες.

Τρία κρουαζιερόπλοια έχουν ήδη δέσει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ενώ συνολικά σήμερα αναμένονταν οχτώ.

Ένα από τα κρουαζιερόπλοια αποφάσισε να δέσει στο Λαύριο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, παράδειγμα που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γιώργος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι «οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύτηκαν στα λόγια, θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονικό προσωπικού»

«Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.

«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε.

Έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.

Στη Θεσσαλονίκη ένταση επικράτησε όταν κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ παραβρέθηκε σε σύσκεψη εργατών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Το κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον υπεύθυνο Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου του κόμματος, Σίμο Κεδίκογλου μπήκε στο χώρο του λιμανιού όπου γινόταν η σύσκεψη.
Όταν ζητήθηκε να μεταφερθεί η συζήτηση σε κάποιον άλλο χώρο με αντιπροσωπεία εργαζομένων, καθώς ο κόσμος

ήταν πολύς και δεν θα μπορούσε να γίνει σωστή ενημέρωση επικράτησαν ένταση και φωνές και το κλιμάκιο της ΝΔ αποχώρησε χωρίς να γίνει καμία ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ