ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2016: Λύση στον γρίφο των μορίων λίγο πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Πανελλαδικές 2016: Λύση στον γρίφο των μορίων λίγο πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Κορυφώνεται η αγωνία για τους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά και των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεκινήσει και το υπουργείο Παιδείας δίνει στους υποψήφιους τη λύση στον γρίφο του υπολογισμού των μορίων.

Φέτος δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι, έχοντας στα χέρια τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους, που θα αποτελέσουν και το εισιτήριό τους για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η πλατφόρμα, στη διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/, είναι ήδη «στον αέρα» και «περιμένει» τους επισκέπτες-υποψηφίους, να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τα μόριά τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου ώστε να γίνουν οι ανακοινώσεις των βαθμολογιών πριν τις 20 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).

Μόλις ανακοινωθούν οι βαθμολογίες θα αρχίσει η αγωνία για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Καθώς οι επιδόσεις των υποψήφιων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος ήταν καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, θα υπάρξει ανταγωνισμός στις σχολές υψηλής ζήτησης, με τις βάσεις να εκτινάσσονται στα ύψη.

Ωστόσο, οι κακές επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά, αλλά και η μειωμένη ζήτηση σε ορισμένες σχολές, ανοίγουν την πόρτα σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ ακόμα και με μικρό βαθμό. Συγκεκριμένα, οι παιδαγωγικές σχολές αλλά και κάποια οικονομικά τμήματα -ειδικότερα των περιφερειακών Ιδρυμάτων- είναι πολύ πιθανό να δουν αισθητή μείωση των βάσεων εξαιτίας της απομόνωσής τους σε ξεχωριστά πεδία.

Οι σχολές στις οποίες αναμένεται άνοδος των βάσεων:

Νομικές
Ιστορίας
Αρχαιολογίας
Ψυχολογίας
Βιολογίας
Πολιτικών Μηχανικών
Αρχιτεκτόνων
Χημείας
Ιατρικής Φαρμακευτικής
Κτηνιατρικές
Νοσηλευτικές
Φυσικοθεραπείας

Οι σχολές στις οποίες αναμένεται πτώση των βάσεων:

Προσχολικής Αγωγής
Επιστήμης Φυσικής Αγωγής
Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης
Οικονομικών επιστημών
Πληροφορικής
Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλήνιες 2016: Πού θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2016: Ποιες σχολές θα δουν αύξηση και ποιες μείωση των βάσεων

Πανελλαδικές 2016: Εκτιμήσεις για βάσεις τριών ταχυτήτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ