ΕΛΛΑΔΑ

Νέα 48ωρη απεργία των λιμενεργατών

Νέα 48ωρη απεργία των λιμενεργατών
Eurokinissi

Μεγάλη ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με αποτέλεσμα η απεργία να φτάνει ήδη την 19η μέρα. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν γραπτές διασφαλίσεις για τις εργασιακές τους σχέσεις ενώ οι συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία που θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία τονίζει ότι θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανοίγει μια μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκεται η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Λόγω της 19ης ημέρας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα προβλήματα συνεχίζονται και οι φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών εξυπηρετούνται και σήμερα από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας.

Σήμερα θα καταπλεύσουν δύο κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΛΠ, ενώ αύριο τρία. Σε πολλές περιπτώσεις, όπου επιβάτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μεταφέρουν μόνοι τους τις βαλίτσες προς τους τερματικούς σταθμούς ενώ στα ταξί αλλά και στα τουριστικά λεωφορεία επιτρέπεται η είσοδος κοντά στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιβάτες και κυρίως αυτοί της μεγάλης ηλικίας.

«Υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες, αλλά δεν ξέρουμε πως θα το εκλάβουν οι εταιρείας του κλάδου» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι «η ζημιά είναι ακόμα μικρή αλλά από εδώ και πέρα πολλαπλασιάζεται όχι μόνο για τη σεζόν αλλά και για τα μελλοντικά έτη για το θαλάσσιο τουρισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ