ΕΛΛΑΔΑ

Η Ασφάλεια Αττικής ανοίγει υποθέσεις με ηλικιωμένους-θύματα ληστειών από οικιακές βοηθούς

Η Ασφάλεια Αττικής ανοίγει υποθέσεις με ηλικιωμένους-θύματα ληστειών από οικιακές βοηθούς

Όλους τους φακέλους ηλικιωμένων που είχαν πέσει θύματα ληστείας από οικιακές βοηθούς και δεν βρίσκονται πια στη ζωή, έχει ανοίξει η Ασφάλεια Αττικής.

Η Ασφάλεια προέβη σε αυτή την ενέργεια μετά τη σύλληψη Βουλγάρας οικιακής βοηθού που έριχνε υπνωτικά χάπια στους ηλικιωμένους και αφού έχαναν τις αισθήσεις τους, τους άρπαζε όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι.

Η 47χρονη έψαχνε στις μικρές αγγελίες όπου οι ηλικιωμένοι προσπαθούσαν να βρουν εσωτερική οικιακή βοηθό και μόλις συμφωνούσε να πιάσει δουλειά, από την πρώτη κιόλας μέρα έριχνε τα χάπια στα θύματα της. Μάλιστα, αυτοί, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν ήταν μόνο ηλικιωμένοι, αλλά είχαν και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι πρώτες επιθέσεις άρχισαν το 2011, ενώ ακόμα και χθες που συνελήφθη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από το κινητό της τηλέφωνο ότι έκλεινε ραντεβού από τις αγγελίες για να πιάσει δουλειά ως οικιακή βοηθός σε ηλικιωμένους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι πολλά από τα θύματα της Βουλγάρας είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο μετά τη λήψη χαπιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ