ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει ο Π. Μαυρίκος

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει ο Π. Μαυρίκος

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για να συντάξουν το τελικό και ολοκληρωμένο πόρισμα για το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greeece, οι αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχείο που δείχνει ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. Μάλιστα τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων - όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί - θα το πιστοποιήσουν.

Παράλληλα, οι πραγματογνώμονες εξέτασαν σήμερα το αυτοκίνητο και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή καταλήγoυν σε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Έτσι, απομακρύνεται το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς και οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι όποιος οδηγός και να ήταν στη θέση του Μαυρίκου θα είχε την ίδια κατάληξη.

Πολλά κομμάτια του αυτοκινήτου θα μεταφερθούν σε συνεργεία της εταιρίας και θα εξεταστούν εκεί. Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα μετά από συνάντηση που είχαν το πρωί στα γραφεία της αντιπροσωπείας της κατασκευάστριας εταιρίας όπου πήγαν οι ερευνητές για να τους απαντηθούν ερωτήματα. Επίσης οι πραγματογνώμονες εντόπισαν πως η ζώνη ασφαλείας ήταν κουμπωμένη στη θέση της, όμως διατηρούν μια επιφύλαξη μήπως δεν την φορούσε ο Μαυρίκος αλλά απλά την είχε στη θέση ασφαλείας όπως κάνουν αρκετοί οδηγοί.

Ένα κομμάτι από το τζάμι του συνοδηγού που βρήκαν στην προχθεσινή αυτοψία -χωρίς ίχνος καπνού- ενισχύει την εκτίμηση ότι η φλόγα δεν έφτασε γρήγορα στο πλαϊνό μέρος του τζιπ και ότι ο Μαυρίκος είχε χρόνο να βγει από την πόρτα του συνοδηγού. Σύντομα αναμένεται οι έρευνες να ολοκληρωθούν και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει και πόρισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ