ΕΛΛΑΔΑ

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς
Στιγμιότυπο απο το σταθμο του μετρο Εθνική Αμυνα. eurokinissi/ Παναγόπουλος Γιάννης

Ταλαιπωρία και σήμερα για το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, «τραβούν χειρόφρενο» από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η επόμενη στάση εργασίας είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, από 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά για και την καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κάνουν και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και σήμερα Τετάρτη 15/6 θα τραβήξουν χειρόφρενο στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού 13:00-16:00 και 21:00 ως τα μεσάνυχτα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σιδηροδρομικά Σωματεία αποφάσισαν την κήρυξη και πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, αλλά και 24ωρης απεργίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και την ένταξη του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Επόμενη στάση εργασίας είναι την Πέμπτη 16/6 και την ερχόμενη Τρίτη 21/6 από τις 05.00 – 08.00, από τις 13.00 – 16.00 και από τις 21.00 – 00.00.

Οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία στις 22 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ