ΕΛΛΑΔΑ

Πανορθόδοξη 2016: Δεν έρχεται ο Πατριάρχης Μόσχας αλλά στέλνει παρατηρητή

Πανορθόδοξη 2016: Δεν έρχεται ο Πατριάρχης Μόσχας αλλά στέλνει παρατηρητή
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου Πατριαρχείο Μόσχας

Ειδικό παρατηρητή προσανατολίζεται να αποστείλει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο το Πατριαρχείο Μόσχας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Μόσχας, λίγες ημέρες μετά τις αποφάσεις εκείνων της Βουλγαρίας, Αντιοχείας, Γεωργίας να μην πάρουν μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης ζήτησε αναβολή της, έτσι ώστε, όπως υποστηρίζει, να δοθεί χρονικό περιθώριο για μεγαλύτερη προετοιμασία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, μητροπολίτη Ιλαρίωνα του Βολοκολάμσκ, η πρόταση αναβολής κατατέθηκε έπειτα από την άρνηση συμμετοχής αρκετών Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Σύνοδο και επειδή η διαδικασία και τα έγγραφα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου δεν επεξεργάστηκαν καταλλήλως.

Εκστρατεία αποδόμησης της Πανορθόδοξης

Τη στιγμή που θα πραγματοποιείται η Σύνοδος στα Χανιά, στη Μόσχα -το Πατριαρχείο της οποίας έχει τη δική της σφαίρα επιρροής στην Ορθοδοξία- ξεκινά εκστρατεία αποδόμησής της. Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, αύριο, 17 Ιουνίου 2016 στο Διεθνές Κέντρο Τύπου του MIA "Russia Today" διοργανώνεται στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Γιατί η συνάντηση στην Κρήτη δεν είναι Πανορθόδοξη».

Στο στρογγυλό τραπέζι θα συμμετάσχουν, ο πρόεδρος του τμήματος που ασχολείται για τις σχέσεις της Εκκλησίας - Κοινωνίας και ΜΜΕ, Vladimir Legoyda, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, πατ. Alexander Volkov, αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πατ. Ν. Balashov,o διευθυντής κέντρου μελετών για τη θρησκεία και τα προβλήματα της κοινωνίας Ινστιτούτο της Ευρώπης RAS Roman Lunkin, o ιστορικός kai αντιπρόεδρος του κέντρου ανάλυσης "Katechon" Mikhail Yakushev και ο δημοσιογράφος Vladislav Parsley.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ