ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αττική

Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αττική
Eurokinissi/φωτογραφία αρχείου

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εντόπισαν οι αρχές, οι οποίοι θα διοχέτευαν στις πιάτσες των τοξικομανών νοθευμένη ηρωίνη με καυστική ποτάσα και φάρμακα για διάρροια, και θα έβαζαν σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων τοξικομανών με ασύλληπτα κέρδη για το καρτέλ της ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν 1 ολόκληρο παρασκευαστήριο τυποποίησης και νόθευσης ηρωίνης στα Λιόσια. Τα μέλη της συμμορίας έφερναν καθαρή ηρωίνη από την Τουρκία και αφού την νόθευαν με επικίνδυνες ουσίες θα τη διοχέτευαν στην αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1 κιλό καθαρής ηρωίνης που έφερναν από τη γειτονική χωρά και άξιζε 20.000 ευρώ, οι κακοποιοί με τις προσμίξεις το έφταναν στα 8 κιλά. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο με αυτό τον τρόπο είχαν νοθεύσει περίπου 150 κιλά καθαρής ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Αττικής παρακολουθούσαν τα μέλη του κυκλώματος που στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικούς για να μη γίνονται αντιληπτοί. Τα “παπούτσια” ήταν η ηρωίνη, “γάλα” η κοκαΐνη και “ψωμί” το χασίς. Η έρευνα των αρχών είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Mέχρι στιγμής, έχουν γίνει 14 συλλήψεις και κατασχέσεις ποσοτήτων ηρωίνης, μεγάλα χρηματικά ποσά και όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ