ΕΛΛΑΔΑ

Περιορίζεται η φωτιά στη Ρόδο - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Περιορίζεται η φωτιά στη Ρόδο - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβέστες
Η Ροδιακή

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, που νωρίτερα είχε απειλήσει σπίτια και αποθήκες γύρω από το χωριό Απαλακκιά. Ο άνεμος έγινε από εχθρός, σύμμαχος των πυροσβεστών καθώς η έντασή του μειώθηκε αισθητά με αποτέλεσμα τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις να καταφέρουν να περιορίσουν την έκταση του μετώπου.

Η φωτιά ξέσπασε στις 11:00 το πρωί στο Φράγμα Απαλλακιάς, και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού και εξαιτίας των πυκνών καπνών οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από εκεί τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά.

Στη "μάχη" της κατάσβεσης ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή πάνω από 70 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Λόγω των ισχυρών ανέμων το μέτωπο κατευθύνθηκε προς άλλες περιοχές όπως το Σκιάδι, όπου υπάρχει μοναστήρι, αλλά και προς τα χωριά, Ίστριο και Μονόλιθος.

Λίγο μετά τις 20:00 τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, ωστόσο η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία. Οι επιτελείς της πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φωτιά θα περιοριστεί και άλλο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της μέρας τα πεζοπόρα τμήματα που έφτασαν και από τη Θεσσαλονίκη με C-130 θα σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ