ΕΛΛΑΔΑ

Η Ρόδος μετράει τις πληγές της μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Η Ρόδος μετράει τις πληγές της μετά τη μεγάλη πυρκαγιά
eurokinissi

Με την πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού ήρθαν αντιμέτωποι οι άνδρες της Πυροσβεστικής της Ρόδου.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο Φράγμα Απαλλακιάς και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού και εξαιτίας των πυκνών καπνών οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από εκεί τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά.

1

Πηγή: Η Ροδιακή

Στη "μάχη" της κατάσβεσης ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή πάνω από 70 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Λόγω των ισχυρών ανέμων το μέτωπο κατευθύνθηκε προς άλλες περιοχές όπως το Σκιάδι, αλλά και προς τα χωριά, Ίστριο και Μονόλιθος.

Κάηκαν 15.000 έως 25.000 στρέμματα γης

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο την Κυριακή, με τη Ρόδο να μετράει τις πληγές της. Σήμερα απογειώθηκαν δύο Καναντέρ, τα όποια πραγματοποιούν ρίψεις κυρίως λόγω του φόβου για αναζωπυρώσεις.

2

Πηγή: Η Ροδιακή

Με το πρώτο φως της ημέρας έγινε και η πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησε πίσω της στο νησί της Ρόδου η πυρκαγιά. Οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, δείχνουν ότι κάηκε μια πολύ μεγάλη έκταση πρασίνου στη Νότια Ρόδο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστικη Υπηρεσία της Ρόδου κάηκαν 15.000 έως 25.000 στρέμματα γης. Ωστόσο ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

3 copy

Πηγή: Η Ροδιακή

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που τύλιξε στις φλόγες μεγάλη έκταση της Νότιας Ρόδου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ρόδου εξετάζει όλα τα στοιχεία.

4 copy

Πηγή: Η Ροδιακή

5

Πηγή: Η Ροδιακή

6

Πηγή: Η Ροδιακή

7

Πηγή: Η Ροδιακή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ