ΕΛΛΑΔΑ

Διαβατά: Παρέσυρε και εγκατέλειψε νεκρό τον εγγονό του

Διαβατά: Παρέσυρε και εγκατέλειψε νεκρό τον εγγονό του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

“Ήξερα ότι ήταν το εγγόνι μου. Φοβήθηκα και γι’αυτό εξαφανίστηκα”, είπε ο παππούς στις αρχές, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα παρέσυρε και εγκατέλειψε το εγγόνι του, μόλις ενός έτους, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, ο 51χρονος παππούς ανέφερε ότι έκανε όπισθεν, γιατί δεν είχε δει ότι ήταν το παιδί, ωστόσο μετά κατάλαβε ότι επρόκειτο για το εγγόνι του.

Ο παππούς κυκλοφορούσε τόσες μέρες κανονικά μέσα στον καταυλισμό των ρομά όπου διέμενε. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αυτοκίνητο του παππού στο σημείο και τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία. Μετά από έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε το αγόρι είναι ο ίδιος του ο παππούς.

Το τραγικό περιστατικό έγινε το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης, 14 Ιουνίου, όταν σε οικισμό της ευρύτερης περιοχής των Διαβατών, ένα φορτηγό αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα το αγοράκι, ενώ ο οδηγός του το εγκατέλειψε στον τόπο του δυστυχήματος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια» και παράβασης του Κ.Ο.Κ. σχετικά με τη «Συμπεριφορά σε Περίπτωση Ατυχήματος».

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ