ΕΛΛΑΔΑ

Υπέκυψε στα τραύματά του το δίχρονο αγοράκι Ρομά που είχε ξυλοκοπηθεί

Υπέκυψε στα τραύματά του το δίχρονο αγοράκι Ρομά που είχε ξυλοκοπηθεί
ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ (φωτό αρχείου)

Εξέπνευσε το μεσημέρι της Τρίτης το δίχρονο αγοράκι Ρομά που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον 40χρονο σύντροφο της μητέρας του και νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Το μωρό υπέκυψε από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η 22χρονη μητέρα, η επιμονή του 40άχρονου σύντροφου της, να βγει για επαιτεία στα φανάρια, μαζί με το δίχρονο γιο της, ήταν έντονη. Το κλάμα του αγοριού, στην άρνηση της μητέρας- όπως η ίδια κατήγγειλε- προκάλεσε την οργή, του σύντροφου της, ο οποίος χτύπησε βίαια το αγόρι, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Όπως ανέφερε η 22άχρονη, το αγόρι κοιμήθηκε αλλά δεν ξύπνησε την επόμενη ημέρα, όπως συνηθιζε, ζωηρό. Η ίδια υποστηρίζει ότι επιχείρησε να μεταφέρει νωρίτερα από καταυλισμό Ρομά, όπου διαμένουν στο Κιάτο Κορινθίας, το νήπιο στο νοσοκομείο, αλλά οι αντιρρήσεις του 40άχρονου ήταν έντονες ενώ, δεν της επέτρεπε για τρεις ημέρες να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου μετέφερε το αγόρι σε κωματώδη κατάσταση με εγκεφαλική αιμορραγία, στο Νοοκομείο της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το συντονιστή του Νοσοκομείου Κορίνθου, Αναστάσιο Γκιολή, το δίχρονο αγοράκι, έφερε σοβαρά κατάγματα και αιμορραγούσε εγκεφαλικά κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Η 22άχρονη κατονομασε στους γιατρούς ως δράστη της βιαιοπραγίας το σύντροφό της, ο οποιος την εξαναγκαζε σε επαιτεία στα φανάρια, μαζί με το νήπιο παιδί της. Οι γιατροί ενημέρωσαν άμεσα της Ασφάλεια του Κιάτου.

Ο 40άχρονος, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κορίνθου. Όπως διαπιστωσαν κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί, ο 40άχρονος, είχε πλήρη συναίσθηση, των πράξεων του, και δεν τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών. Στο παρελθόν -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- είχε απασχολήσει, για μικροκλοπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ