ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά
Κάτω από τη γέφυρα έστησαν τις σκηνές τους οι πρόσφυγες για να προστατεύονται από τον ήλιο CNN Greece

Ακόμα μία επιχείρηση του Λιμενικού για τη μεταφορά προσφύγων ολοκληρώθηκε στον Πειραιά.

Οι πρόσφυγες, που εδώ και μήνες βρίσκονταν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, ακολουθώντας τις οδηγίες των ανδρών του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο, λόγω και της τουριστικής περιόδου, σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν κάτω από τη γέφυρα που βρίσκεται κοντά στην πύλη Ε1, αλλά και στην πέτρινη αποθήκη, όπου έστησαν τις σκηνές τους. Πρόκειται για περίπου 1.261 άτομα, η ταλαιπωρία των οποίων συνεχίζεται, λόγω και του καύσωνα.

IMG 1388
IMG 1389

Στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες, έχουν μεταφερθεί και περισσότερες χημικές τουαλέτες, αλλά και τα μέλη των ΜΚΟ, η δράση των οποίων συνεχίζεται.

IMG 1390
IMG 1391

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας και της τουριστικής περιόδου, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό το που θα μεταφερθούν, δεδομένου ότι όλες οι δομές φιλοξενίας σε Σκαραμαγκά, Ελαιώνα και Σχιστό είναι "ασφυκτικά" γεμάτες. Άγνωστο παραμένει εάν θα δημιουργηθεί νέα δομή φιλοξενίας για τους εναπομείναντες 1260 πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ