ΕΛΛΑΔΑ

Τέταρτη μέρα παλεύουν με τη φωτιά

Τέταρτη μέρα παλεύουν με τη φωτιά
Eurokinissi

Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η "μάχη" με τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια.  Έως τώρα έχει κάψει πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους.  

Η φωτιά πάντως έχει απομακρυνθεί πλέον από το χωριό Πράσινο αλλά και τις εγκαταστάσεις τις ΠΥΡΚΑΛ καθώς οι άνεμοι κόπασαν και οι επίγειες δυνάμεις περιόρισαν το μέτωπο. Επειδή όμως η φωτιά καίει σε μεγάλη περίμετρο υπάρχουν κατά τόπους αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται από πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία.

Επί τόπου βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 76 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 100 στελέχη του στρατού, 23 άνθρωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, από το γεγονός πως πολλές εστίες φωτιάς ξέσπασαν ταυτόχρονα προκύπτουν σοβαρές ενδείξης πως αιτία της πυρκαγιάς είναι ο εμπρησμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ