Ρατσιστική επίθεση από Γερμανό πολιτικό σε Έλληνα φωτορεπόρτερ
Φραστική επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό Χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Όπως αναφέρει η «Αυγή» κατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.
Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.
Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο τού προκάλεσε... μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.
Ισραήλ: «Εχθρική η πολιτική της Γαλλίας - Σταματάμε τις εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού»
22:19
Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0: Φιλική ισοπαλία για την Εθνική στη Βουδαπέστη (vid)
22:18
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 3.100.000 ευρώ
22:08
Νετανιάχου: Το ιρανικό καθεστώς αργά ή γρήγορα θα πέσει - Τεχεράνη: Θέλουμε το τέλος του πολέμου
22:05