ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: το τελευταίο τηλεφώνημα και το λευκό χαρτί

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: το τελευταίο τηλεφώνημα και το λευκό χαρτί
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένα στιλό κι ένα λευκό χαρτί στο οποίο, όμως, δεν είχε γράψει ούτε μια λέξη, είχε μπροστά του, πάνω στο γραφείο του ο Κυριάκος Μαμιδάκης λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο 84χρονος ήταν καθισμένος στην καρέκλα του γραφείου του, πεσμένος στην πλάτη της. Έτσι τον βρήκε ο Φιλιππινέζος οικιακός βοηθός, ο οποίος έσπευσε στο δωμάτιο μόλις άκουσε τους δυο πυροβολισμούς και αμέσως κατέβηκε στον κάτω όροφο για να ειδοποιήσει τον γαμπρό του επιχειρηματία.

Το όπλο ήταν ένα περίστροφο, το οποίο ο Κ. Μαμιδάκης κατείχε νόμιμα για την προσωπική του ασφάλεια. Πάτησε μία φορά τη σκανδάλη για να δει αν λειτουργεί -εξ αυτού του λόγου και η σφαίρα που βρέθηκε στον τοίχο- και αμέσως μετά έστρεψε την κάννη στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο μίλησε τηλεφωνικά λίγο πριν από το τέλος ήταν ο αδελφός του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του Κυριάκου Μαμιδάκη, στο Διόνυσο πήραν καταθέσεις από όλους όσοι ήταν εκεί την επίμαχη ώρα.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του 84χρονου συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet oil, αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και επιβεβαιώνεται η εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης - πώς έφτασε στο σημείο να τραβήξει τη σκανδάλη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ