ΕΛΛΑΔΑ

«Ήρεμος και πράος ο Παύλος Φύσσας το βράδυ της δολοφονίας»

«Ήρεμος και πράος ο Παύλος Φύσσας το βράδυ της δολοφονίας»
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ήρεμο και πράο περιέγραψε τον Παύλο Φύσσα το βράδυ της δολοφονίας του ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Δημήτρης Χατζησταμάτης, ο οποίος βρέθηκε στην καφετέρια Κοράλλι και επιχείρησε να «διαμεσολαβήσει» ανάμεσα στην ομάδα Χρυσαυγιτών που συγκεντρώθηκε έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού.

Ο εξωτερικός φρουρός κατέθεσε για δεύτερη μέρα σχετικά με τα όσα έγιναν λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός ο 34χρονος και απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήταν «Πράος, ηρεμότατος, με την κοπέλα του ο άνθρωπος. Δεν είχε διάθεση για καυγά».

Ο μάρτυρας κλήθηκε να κοιτάξει τους κατηγορούμενους και να πει αν ανάμεσα τους αναγνωρίζει εκείνον με τον οποίο συζητούσε το επίμαχο βράδυ έξω από το «Κοράλλι». Ο κ. Χατζησταμάτης απάντησε πως χωρίς να είναι βέβαιος αναγνωρίζει τον Ιωάννη Άγγο ή τον Ελπιδοφόρο Καλαρύτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο».

Απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής ο μάρτυρας είπε πως η Χρυσή Αυγή έχει επιδείξει αντικοινωνική συμπεριφορά κυρίως σε βάρος μεταναστών και συμπλήρωσε πως εκείνη την περίοδο υπήρχε η αίσθηση για τη Χρυσή Αυγή πως «όποιος έχει διαφορές μαζί μας, θα έχει πρόβλημα».

Επιπλέον, ανέφερε πως λίγες μέρες πριν από το χτύπημα στον Παύλο Φύσσα είχε γίνει η επίθεση στο Πέραμα, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό στη λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι, αλλά και σε αντιπαραθέσεις στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκείνη την περίοδο «οι Χρυσαυγίτες ήταν οι τσαμπουκάδες της πολιτικής ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ