ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων η Θράκη

Ιερώνυμος: Μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων η Θράκη
Εurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων, χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τη Θράκη κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, υπογράμμισε πως «αποτελεί την κορυφογραμμή του Ελληνισμού που δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, συγκρούσεων και ρήξεων που πηγάζουν από φανατισμό, ιδιοτέλεια και εγωισμό. Η Θράκη είναι ένα πεδίο λαμπρό για άσκηση συλλογικής και ενοποιητικής πολιτικής που θα αξιοποιεί τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τη σπουδαία γεωπολιτική της θέση και τους μοναδικούς πλουτοπαραγωγικούς της πόρους», είπε μεταξύ άλλων.

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης παρότρυνε τους συνδαιτυμόνες του να προστατεύσουν από κοινού τη Θράκη «από υπονομεύσεις και επιβουλές (απ’ όπου κι αν προέρχονται), να υπερασπιστούμε την ισονομία και την ισοπολιτεία των Θρακιωτών» και ζήτησε από την ελληνική πολιτεία να ενισχύσει τις δράσεις των Μητροπόλεων και των Δήμων για το σημαντικό προνοιακό έργο που επιτελούν.

Αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής» που μέσα από προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι αρωγός στο συνάνθρωπο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις της στην περιοχή της Θράκης όπου μηνιαία διανέμει συνολικά 2.289 συσκευασίες τροφίμων σε 2.037 οικογένειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ