ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλες Δυνάμεις Πολιτοφυλάκων» αναλαμβάνει την ευθύνη, με προκήρυξη που αναρτήθηκε πριν από λίγο σε γνωστό site αντιεξουσιαστών, τη δολοφονία του Αιγυπτίου που έγινε προ εβδομάδων στην οδό Θεμιστοκλέους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως αναφέρουν στην προκήρυξη, το θύμα πρωτοστατούσε «σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του εγκαταλελειμμένου κέντρου Βοξ».

Στην προκήρυξη κάνουν λόγο για εκτέλεση και σημειώνουν ότι το θύμα «ήταν στρατολογημένος από τη μαφία των Εξαρχείων».

Η προκήρυξη καταλήγει με τη φράση: «Ή εμείς ή αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει». Μετά την ανάληψη της ευθύνης, την υπόθεση αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική.

Όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece από τις 20 Ιουνίου, ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε πάνω του το θύμα, έδωσε στοιχεία στις αρχές για την πορεία των ερευνών οι οποίες δημιούργησαν έναν κύκλο υπόπτων. Συγκεκριμένα, στο κινητό βρέθηκαν μηνύματα που δεχόταν από ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό και τα οποία το θύμα κρατούσε στη μνήμη από το 2005 έως και το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ