ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική επιχείρηση με 58 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Αστυνομική επιχείρηση με 58 συλλήψεις στην Πελοπόννησο
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε εκατοντάδες άτομα, προσήχθησαν 129 και συνελήφθησαν τελικά 58.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με τα κατά περίπτωση αδικήματα: της παράνομης οπλοκατοχής, της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, για ναρκωτικά, για παραβάσεις του υγειονομικού και πολεοδομικού κανονισμού, για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και θα οδηγηθούν στους κατά περιοχή αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η ασφάλεια της Πελοποννήσου έχει κατασχέσει μικροποσότητες χασίς, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα μαχαίρι, φυσίγγια, κάλυκες φυσιγγίων και ναρκωτικά χάπια.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι παραβιάσεις του ΚΟΚ άγγιξαν τις 290 ενώ υπήρξαν και έντεκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Τρίπολης, μία περίπτωση κλοπής μελισσοκυψελών, που είχε γίνει στις 4 Ιουλίου 2016 σε χωριό της Τρίπολης και για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται ένας 40χρονος κι ένας 57χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ζωοκλοπή.

Ακόμη από την ασφάλεια Σπάρτης εξιχνιάστηκε μια περίπτωση απάτης και κλοπής οχήματος, που είχε γίνει στις 29 Απριλίου στην Σπάρτη. Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας 45χρονος, σε βάρος του οποίου επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ