ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεπτομέρειες για το πιστολίδι στην Ομόνοια

Νέες λεπτομέρειες για το πιστολίδι στην Ομόνοια
EUROKINISSI

Τη φωτογραφία αλλά και πλήρη περιγραφή του, από αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για τον Ιρακινό κουρδικής καταγωγής που χθες το μεσημέρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δυο, μετατρέποντας σε Φαρ Ουέστ την οδό Ζήνωνος, μάλιστα για τα μάτια μιας γυναίκας.

Για τους αστυνομικούς δεν ήταν δύσκολο να εντοπίσουν την ταυτότητα του δράστη καθώς είναι χρόνια στην Ελλάδα και η περιοχή του κέντρου της Αθήνας είναι το σημείο που συχνάζει. Μάλιστα το κατάστημα στο οποίο έγινε και η συμπλοκή είναι σημείο στο οποίο πήγαινε σχεδόν καθημερινά.

Αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν την πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών του και από το υλικό των καμερών προσπαθούν οι αρχές να απομονώσουν και το πρόσωπό του.

Συμφώνα με όσα είπαν μάρτυρες, ο δράστης είναι τοξικομανής και το επεισόδιο είχε ξεκινήσει από το πρωί όταν πήγε στο κατάστημα που εργάζεται μια γυναίκα από το Καζακστάν και άρχισε να την παρενοχλεί με αποτέλεσμα να παρέμβει οι ιδιοκτήτη του καταστήματος. Όμως ο δράστης θύμωσε καθώς θεωρούσε ότι τον απομακρύνουν από την φίλη του και αφού απείλησε τους θαμώνες λέγοντας "πειράξατε τη κοπέλα μου θα σας δείξω εγώ..." έφυγε από το κατάστημα για να γυρίσει το απόγευμα με ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών και να αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο διερχόμενος πολίτης που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό και τραυματίστηκε στο πόδι από σφαίρα του δράστη, παραμένει στο νοσοκομείο ενώ πιο σοβαρά συνεχίζει να νοσηλεύεται και ο δεύτερος τραυματίας.

Πάντως το περιστατικό εγείρει ερωτηματικά για το ποσό εύκολα κάποιος μπορεί να κυκλοφορεί με όπλο στο Κέντρο της Αθήνας, να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει ανθρώπους και τελικά να εξαφανιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ