Τούρκοι πραξικοπηματίες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα - Ξήλωσαν τα γαλόνια τους
Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με πρόσχημα βλάβη.
Οι οκτώ επιβαίνοντες - επτά ένστολοι και ένας πολίτης - ζήτησαν άσυλο και την προστασία των Αθηνών αμέσως μόλις πάτησαν σε ελληνικό έδαφος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επτά ένστολοι είχαν ξηλώσει τα διακριτικά τους ώστε να μην φαίνεται ο βαθμός τους. Πριν από λίγο είπαν στους Έλληνες αξιωματικούς ότι είναι μεσαία και κατώτερα στελέχη της αεροπορίας στρατού και παραδέχθηκαν ότι χθες είχαν πάρει μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.
O τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter, ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Ελλάδα την επιστροφή των οκτώ στρατιωτικών, τους οποίους χαρακτηρίζει προδότες.
Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που μίλησε στο Reuters το αίτημα θα εξεταστεί από την κυβέρνηση
Ρεύμα: Από 1η Απριλίου στα νοικοκυριά το «πορτοκαλί» τιμολόγιο
06:00
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιος ο δήμος που το χορηγεί
05:00
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
04:00
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
03:00