ΕΛΛΑΔΑ

Απόβαση τουριστικών σκαφών στην Κω μετά το τουρκικό πραξικόπημα (aud)

Απόβαση τουριστικών σκαφών στην Κω μετά το τουρκικό πραξικόπημα (aud)

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχε το αποτυχημένη τουρκικό πραξικόπημα και όσα ακολούθησαν. Στην μαρίνα της ΚΩ έχει σημειωθεί πολύ σημαντική αύξηση των σκαφών αναψυχής που δένουν εκεί.

«Δεν πρόκειται μόνο για τουρκικά σκάφη που πιθανόν να προσέγγισαν το νησί προκειμένου να προστατευθούν. Είναι και γενικότερα τουριστικά σκάφη που υπό άλλες συνθήκες θα πήγαιναν στην Αλικαρνασσό και σε άλλες τουρκικές πόλεις , όμως φοβήθηκαν ήρθαν στην Κω» εξηγεί ο κ. Σεβαστιανός Μαραγκός δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της μαρίνας .

Σύμφωνα με τον κύριο Μαραγκό οι Τούρκοι που φτάνουν στο νησί είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι για τις εξελίξεις και αποφεύγουν να κάνουν οπουδήποτε πρόβλεψη για το τι πρόκειται να συμβεί. «Πάντως ως δήμος είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Αλικαρνασσό και συνεργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Μπορεί φαινομενικά να ευνοούμαστε από τη συγκυρία όμως η αστάθεια στην περιοχή δε μας κάνει καλό.

Ο κύριος Μαραγκός σχολιάζει επίσης και την κατάσταση στο νησί σε σχέση με το προσφυγικό. «Οι ροές έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Όσοι πρόσφυγες βρίσκονται στο νησί φιλοξενούνται στο hotspot. Δεν υπάρχουν οι εικόνες του περυσινού καλοκαιριού με ανθρώπους να κοιμούνται στα παγκάκια και τους δρόμους της πόλης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ