ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είχαμε αποστολή να χτυπήσουμε τον Ερντογάν» - Τι λένε οι 8 στο CNN Greece μέσω της δικηγόρου

«Δεν είχαμε αποστολή να χτυπήσουμε τον Ερντογάν» - Τι λένε οι 8 στο CNN Greece μέσω της δικηγόρου
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στην επιχείρηση κατά του ξενοδοχείου στο Μαρμαρίς, όπου διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος, οι οκτώ στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο CNN Greece η δικηγόρος Ίλια Μαρινάκη, μετέφερε στους εντολείς της το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star και της είπαν ότι δεν ανήκαν στην ομάδα που είχε ως αποστολή να σκοτώσει τον Ερντογάν.

«Τους διάβασα το δημοσίευμα και μόλις το άκουσαν γέλασαν. Μου είπαν ότι δεν πήγαν ποτέ στο Μαρμαρίς και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό» είπε η δικηγόρος.

Οι οκτώ Τούρκοι έχουν ήδη υποστηρίξει στις ελληνικές Αρχές, ότι είχαν λάβει εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από περιοχές της Κωνσταντινούπολης και δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα. Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι όταν πληροφορήθηκαν μέσω sms από συγγενείς τους ότι βρισκόταν σε εξέλιξη πραξικόπημα εγκατέλειψαν την αποστολή τους, έκρυψαν σε δάσος το ελικόπτερο και με το πρώτο φως της μέρας απογειώθηκαν με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ