ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγνωση καιρού: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Πρόγνωση καιρού: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες
Ανάσα δροσιάς στις παραλίες θα αναζητήσουν σήμερα οι κάτοικοι των πόλεων (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν προβλέπεται σημαντική μεταβολή στο σκηνικό του καιρού, που θα παραμείνει γενικά αίθριος, με αυξημένη ηλιοφάνεια και ζέστη, σήμερα Κυριακή 24/7.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά στο Αιγαίο, την ημέρα, μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μέχρι τους 37 και 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα στη Θράκη, θα γίνουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ