ΕΛΛΑΔΑ

Πανικό προκάλεσε μεθυσμένος σε πτήση από το Βερολίνο στο Ηράκλειο

Πανικό προκάλεσε μεθυσμένος σε πτήση από το Βερολίνο στο Ηράκλειο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/KAY NIETFELD

Πανικός επικράτησε σε πτήση αεροσκάφους της Air Berlin που πετούσε από το Βερολίνο προς το Ηράκλειο, όταν επιβάτης, λίγο μετά την απογείωση, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει στα γερμανικά και να χειρονομεί σε έξαλλη κατάσταση προς τις αεροσυνοδούς.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στο αεροπλάνο επικράτησε αναστάτωση, με τον κόσμο να παρακολουθεί τρομαγμένος και τους πιλότους να ζητούν ενημέρωση μέσα από το πιλοτήριο, φοβούμενοι ενδεχομένως το χειρότερο πιθανό σενάριο, εκείνο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ξαφνικά ένας συνεπιβάτης του σηκώθηκε, τον έριξε κάτω, τον ακινητοποίησε και του πέρασε χειροπέδες. Με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο, ο ταραχοποιός συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου ο άνδρας που πέρασε χειροπέδες στον ταραξία ήταν αστυνομικός που ταξίδευε για διακοπές στην Κρήτη. Είναι όμως πιθανόν, αυτή να μην είναι παρά η «επίσημη» εκδοχή. Πιθανότατα, δηλαδή, άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, μισθοδοτούμενοι από την αεροπορική εταιρεία, ταξιδεύουν, με προκάλυψη επιβάτη, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν μικρές απειλές όπως η συγκεκριμένη αλλά και μεγαλύτερες όπως αυτές από επίδοξους τρομοκράτες. Η πρακτική αυτή είναι γνωστό πως εφαρμόζεται πολλά χρόνια τώρα από αεροπορικές εταιρείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ