Εύβοια:συμφέροντα πίσω από την φωτιά «βλέπουν» οικολογικές οργανώσεις
Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει μιλώντας στο CNN Greece η κυρία Πόπη Τσιπτσή, αντιπρόεδρος της οικολογικής οργάνωσης Κireas.org που δραστηριοποιείται στην Εύβοια.
Όπως καταγγέλλει υπάρχουν πληροφορίες ότι η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία ενώ η έκταση που έχει καεί ήταν κατάφυτη από πεύκα.
Η αντιπρόεδρος της οικολογικής οργάνωσης «βλέπει» πίσω από την εκδήλωση της πυρκαγιάς συμφέροντα υλοτόμων καθώς όπως μας εξηγεί αυτό το είδος του δέντρου δεν καταστρέφεται ολοσχερώς από την φωτιά με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καυσόξυλα.
Εκτός όμως από την μεγάλη οικολογική καταστροφή -καθώς έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους- τεράστια είναι και η οικονομική καταστροφή για μια μεγάλη μερίδα κατοίκων της βόρειας Εύβοιας καθώς πολλοί εξ αυτών ασχολούνται με την «ρητινοκαλλιεργια».
Οι «καλλιεργητές» της ρητίνης ήταν στο τελευταίο στάδιο προτού συλλέξουν την «σοδιά» για εφέτος. Τώρα όμως αυτό που βλέπουν είναι μόνο αποκαΐδια και ελάχιστες πιθανότητες να αποζημιωθούν.
Βενεζουέλα: Στις 54.000 οι αγνοούμενοι από τον διπλό σεισμό - Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
16:40
Βοιωτία: 112 για ετοιμότητα και εκκένωση σε Άγιο Βασίλειο - Καλύτερη εικόνα από την Πέτρα
16:28
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καλαμιώνα Ρόδου
16:21
Χάος από «εισβολή» πολιτών σε κατάστημα για να αγοράσουν κλιματιστικά και ανεμιστήρες στη Γαλλία
16:10